Fekete rózsa

Ajánld ismerőseidnek!







TÉSZTA:. 

60 dkg liszt, 10 dkg margarin, 30 dkg porcukor, 1 tojás, 1 cs. sütőpor, 1 teáskanál szódabikarbóna, pici só, 2 dl tejjel összegyúrni, majd 6 felé osztani.

Két lapot sütőlapon akkorára sütünk mint amiben majd a rudakat sütjük.
Kinyújtjuk a többi tésztát is, és megkenjük a szintén 4 részre osztott mákos töltelékkel, ami a következő:.

20 dkg darált mák, 25 dkg porcukor,20 dkg liszt amiben elkeverünk 1 sütőport, 10 dkg olvasztott margarin, 2 dl langyos tej,2-3 vaníliás cukor, citromhéj. 



Ezeket jól összedolgozva rákenjük a lapokra, és feltekerjük mint a bejglit, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a 4 rudat, előmelegített sütőben közepes tűzön 25-30 percig sütjük, amíg kezd barnulni. Össze fognak nőni, de nem kell szétszedni őket.

A rudakhoz legalább 25 cm szélesre kell nyújtani a tésztát hogy minél több legyen rajta a tekerés.


KRÉM:

1l tejből és 3 vanília pudingból sűrű pépet főzünk, 1 margarint 25 dkg porcukorral kikeverünk, ha a puding kihűlt összekeverjük, adunk hozzá vanília aromát.

1. Egy lapot leteszünk ..
2. A krém felét rákenjük..
3.A kihűlt,egybesült rudakat rátesszük
4. A krém másik felét rákenjük a rudakra..
5. A második lapot rárakjuk a krémre..

Csokival bevonjuk a tetejét és páróra múlva szeleteljük.


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is

      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      

Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje