Meggyes lúdláb a mamám régi jó receptje! Tőle tanultam, gyakran elkészítem

Ajánld ismerőseidnek!






Hozzávalók:
Tésztához 

6 egész tojás
2 ek.víz
8 ek.liszt
8 ek.porcukor
 1 cs.sütőpor

Krémhez:

25 dkg porcukor
25 dkg vaj vagy margarin
3 ek.kakaó
3 ek. rum vagy aroma

Főzött krémhez:
 2 egész tojás
 3 púpozott ek.liszt
 1/2 liter tej
 1 cs.vaníliás cukor
kimagozott meggy tetszés szerint

Díszítéshez (csokimáz):

3 ek. kakaó
3 ek. víz
3 ek. cukor
diónyi vaj
vagy csak simán tortadarával megszórni😊


Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgát, a vizet és a porcukrot habosra keverjük. Ezután a sütőporral elkevert lisztet keverjük bele kanalanként.

A tojás fehérjét kemény habbá felverjük. Óvatosan összekeverjük őket. Kikent (most már sütőpapírral kibélelt) tepsiben, előmelegített sütőben megsütjük. Ha a tészta kisült, kiborítjuk. Hagyjuk kihűlni.
A krémet habosra keverjük (a vajat a cukorral, majd a kakaó és végül a rum). Majd elkészítjük a főtt krémet a következő módon.
A tojásokat összekeverjük a vaníliás cukorral és egy kevés tejjel. Majd hozzáadjuk kanalanként a lisztet és csomómentesre keverjük. Felöntjük a többi tejjel és állandó keverés mellett “takarékon” sűrű krémmé főzzük. A krémesedés elején úgy tűnhet mintha csomósodna, de ez később elmúlik. Ezután hagyjuk kihűlni.
Miután a főtt krém kihűlt összekeverjük a másik krémmel és a kimagozott félbe vágott meggyel.
A tésztát félbevágjuk, majd megkenjük az egyik tésztát a krém nagy részével. Rá a másik tésztát és a tetejére a maradék krémet tesszük. Erre jöhet a tortadara vagy csokimáz.

Kb. 4 órára, de jobb ha egész éjjelre a hűtőbe tesszük.



Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is