Ajánld ismerőseidnek!
A lapokhoz:
8 tojás
8 ek cukor
7 ek liszt
2 ek kakaópor
1 csomag sütőpor
A vaniliás krémhez:
7 dl tej
2,5 csomag vaniliás pudingpor
7 dkg margarin
1 csomag zselatin
4 ek viz
4 ek cukor
4 ek tejszinhab
A csokis krémhez:
7 dl tej
2,5 csomag csokis pudingpor
1 csomag zselatin
7 dkg margarin
4 ek viz
4 ek cukor
4 ek tejszinhab
Tetejére:
5 dl habtejszin
reszelt csoki
A 4 tojást 4 ek cukorral felverünk keményre egy elektromos habverővel, majd beleforgatjuk a sütőporos lisztet. Egy 22x38 cm-es tepsit sütőpapirral kibélelünk, amelyet kilisztezünk-kivajazunk. Beleöntjük a masszát. 180 fokra előmelegitett sütőben tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük.
A többi hozzávalóval is ugyanigy járunk el, csak belekeverjük a kakaóport, majd hűlni hagyjuk.
Ezalatt elkészitjük a krémeket:
A vaniliás pudingport elkeverjük a cukorral és a tejjel, majd állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük. 4 ek vizben elkeverjük a zselatint és addig melegitjük, amig fel nem olvadt, majd a vaniliás krémhez keverjük. Még melegen hozzáadjuk a margarint és összekeverjük.
A csokis pudingport is elkeverjük a cukorral és a tejjel, majd állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük. 4 ek vizben elkeverjük a zselatint és addig melegitjük, amig fel nem olvadt, majd a csokis krémhez keverjük. Még melegen hozzáadjuk a margarint és összekeverjük.
Mig a krémek hűlnek, a tejszint felverjük, majd a hideg pudingokhoz keverjük a 4-4 ek tejszinhabot.
Összeállitjük a süteményt: alulra kerül a sárga piskóta, rákenjük a csokis krémet, rátesszük a csokis piskótát, rásimitjuk a vaniliás krémet. Kissé megnyomkodjuk és a tetejére a felvert tejszinhabot rakjuk, reszelt csokival megszórva diszitjük.
Szeletelés előtt pár órát a hűtőben dermesztjük