Ajánld ismerőseidnek!
Finom csokis kókuszos tallér, akár egy forró tea mellé, akár már karácsonyra. Érdemes belőle jó nagy adagot készíteni, mert egyszerűen fenséges!
HOZZÁVALÓK:
25 dkg liszt
12 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 egész tojás
10 dkg kókuszreszelék
A díszítéshez
1 tábla csokoládé,
1 ek olaj
ELKÉSZÍTÉS
A lisztben elmorzsoljuk a margarint. Hozzá adjuk a többi hozzávalót és összeállítjuk a tésztát. Hűvös helyen pihentetjük a tésztát fóliába csomagolva. Majd hengerré formázzuk a tésztát és dió nagyságú golyókat vágunk le belőle.
Ezeket vagy golyó vagy én éppen most kicsi hengerré formáztam őket. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük őket és villával lenyomjuk, így kapja a mintáját. Mehet is az előmelegített sütőbe kb 170 fokon 10 -15 perc, épp hogy a széle kicsit megpiruljon. A kihűlt tallérokat a vízgőz fölött megolvasztott csokiba mártjuk tetszés szerint. Ebből a mennyiségből kb 50 db lesz. 🙂