Ajánld ismerőseidnek!
Tészta:
50 dkg liszt
15 dkg zsír
10 dkg porcukor
1 sütőpor
2 tojássárgája
tejföl
A tészta hozzávalóiból tejföllel rugalmas tésztát gyúrunk, majd 4 lapot sütünk. ( kb. 30x35 cm-es tepsi méretű )
Krém:
2,5 dl tej
4 evőkanál liszt
1 citrom
1 cs. margarin
20 dkg cukor
baracklekvár
A tejben elkeverjük a lisztet és sűrű péppé főzzük.
A margarint a porcukorral habosra keverjük, beletesszük a citrom reszelt héját és a levét. A kihűlt főzött krémmel összekeverjük és megtöltjük a lapokat a következőképpen.
Első lapot megkenjük lekvárral, rá a második lap. erre jön a citromos krém, majd a harmadik lap és megint lekvár végezetül a negyedik lap. Hűtőbe tesszük és ha megpuhult a tészta szeleteljük, porcukrozzuk.