Kókuszgolyó szelet, óriási családi kedvenc! Ünnepi alkalmakra is remek választás!


Ajánld ismerőseidnek!






Kókuszgolyó szelet, óriási családi kedvenc! Ünnepi alkalmakra is remek választás!Ezzel a csodás finomsággal mindenkit lenyűgözhetsz! Nagyon finom és egyszerűen csodás, így az ünnepi asztalon is ott a helye. Nem is gondolnád, milyen könnyen elkészíthető!

HOZZÁVALÓK
Tésztához

25 dkg olvasztott margarin (langyosan)
25 dkg porcukor
6 tojás
30 dkg liszt
1 cs sütőpor
2 evőkanál kakaópor

A golyókhoz
20 dkg túró
5 dkg kókuszreszelék
3 evőkanál cukor
1 tojás sárgája

A krémhez
3 dl tej
2 evőkanál liszt
15 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
10 dkg kókuszreszelék
20 dkg margarin

A bevonathoz
10 dkg csokoládé
1 evőkanál olaj

A díszítéshez
1 evőkanál kókuszreszelék




ELKÉSZÍTÉSE:

Először a golyókat készítsük el, majd félre tesszük hűvös helyre. A hozzávalókat simára keverjük és vizes kézzel dió nagyságú gombócokat formázunk.

Az egész tojásokat a cukorral elektromos habverővel (10 perc) keményre felverjük, majd hozzákeverjük az olvasztott margarint és tovább keverjük. A lisztet a sütőporral elvegyítjük, majd hozzákeverjük egy fakanál segítségével.

Egy tepsit (22×39-es) sütőpapírral kibélelünk, a tésztát elfelezzük. Felét a tepsibe öntjük és elsimítjuk. A másik felébe a kakaóport keverünk és a fehér tésztán egyenletesen elsimítjuk.

A kókuszgolyókat rátesszük, egy kicsit bele is nyomkodjuk. 180 fokra melegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük. A sütőpapírt levesszük róla és hagyjuk kihűlni.

A tejet, cukrokat, lisztet simára keverjük és felfőzzük, még forrón a kókuszreszeléket hozzákeverjük, majd kihűtjük. A kihabosított margarinnal összekeverjük, jól kihabosítjuk és a tészta tetejére simítjuk. A csokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk, simára keverjük és a süteményt bevonjuk. Kókuszreszelékkel díszítjük. /Én az olvasztott csokit csak rácsurgattam a süti tetejére/


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is