Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók a lapokhoz:
22/34 cm a tepsi
50 dkg finomliszt
7dkg margarin
15 dkg porcukor
1evő kanál méz
1tojás sárgája
4 evőkanál tejföl
1 kiskanál szódabikarbóna
5 dkg egész mák
A krém hozzávalói:
3 csg vaníliás pudingpor
1 ek liszt
9 dl tej
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
2 csg vaníliás cukor
Elkészítés:
A margarint, porcukrot,mézet ,tojássárgáját ,szódaport gőz felett felolvasztjuk,hozzáadjuk a liszthez a szemes mákot és a tejfölt .
Összegyúrjuk,majd 4 lapot sütünk belőle tepsi hátán / 22x34 /tepsi méret.
A 3 cs vaníliás pudingot 9 dl tejben megfőzünk,közben kikeverünk 25 dkg margarint 20 dkg cukorral és 2 cs vaníliás cukorral .
Amikor a pudingos krém kihűlt, a két krémet összekeverjük és megtöltjük a lapokat.
Tálalás előtt porcukorral szórjuk meg.