Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók:
A tésztához:
20 dkg finomliszt
10 dkg margarin
1 egész tojás
10 dkg porcukor
1/2 sütőpor
kb. 4 evőkanál meggy lekvár
A töltelékhez:
2 tojás
25 dkg kristálycukor
13 dkg margarin
20 dkg finomliszt
1/2 sütőpor
3 dl tej
20 dkg darált mák
7 dl cukrozott meggy ,házilag tettem el
Elkészítés:
A tésztához valókat a lekvár kivételével egy tálban fakanállal összedolgozzuk. Sütőpapírral kibélelünk egy 22 cm x 38 cm-es ( normál) tepsit, majd a masszát fakanállal, vagy műanyag krémkaparóval szépen rákenegetjük a sütőpapírra, esetleg lisztes kézzel kicsit elegyengetjük. Egy vékony réteg tésztát kapunk.
A tetejét megkenjük lekvárral.
Ezt követően elkészítjük a tetejére kerülő tölteléket.
Először is a két tojás fehérjét felverjük habnak.
A tojások sárgáját a cukorral és a margarinnal jól kikeverjük, fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet, a sütőporos lisztet.
Végül a mákot ,a levétől lecsepegtetett meggyet és a tojáshabot keverjük hozzá.
A kapott masszát ráöntjük a lekváros tésztára, szépen elegyengetjük a tetejét.
Előmelegített sütőben sütjük, kb. 35 perc alatt sül át.
180 fokra melegített sütőben 40 perc alatt sült ki.
A kihűlt süteményt bevonjuk a csokimázzal.
A csokoládét az étolajjal mikróban felolvasztjuk,simára keverjük és a tészta tetejére öntjük.
Szépen elegyengetjük.
A sütemény tetején a csokimáz nem egyenletes,mivel a meggytől nem egyenes a felszíne a megsült süteménynek.