Ajánld ismerőseidnek!
A tésztához:
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
18 dkg cukor
22,5 dkg vaj
6 tojássárgája
A töltelékhez:
8-10 ek baracklekvár
15 dkg csoki (étcsoki és főzőcsoki vegyesen, maradékok voltak)
30 dkg darált dió
2 ek cukrozatlan kakaópor
2 csomag csokoládés pudingpor
fél csomag sütőpor
0,5 dl narancslikőr (nem volt itthon rumom)
3 dl tejföl
6 tojásfehérje
15 dkg nádcukor
A tejszines krémhez:
1 csomag tejszinizű pudingpor
1 csomag vaniliás pudingpor
5 dl tej
12 dkg barnacukor
2 csomag vaniliás cukor
25 dkg margarin
Tetejére:
diódarabok
A tésztához a lisztet, a sütőport és a cukrot összekeverjük, a szobahőmérsékletű vajjal elmorzsoljuk, majd a tojássárgájával összedolgozzuk. Ragacsos masszát kapunk, amit egyenletesen egy vajjal kikent, lisztezett 25x39 cm-es tepsibe nyomkodunk. A baracklekvárral megkenjük.
A töltelékhez való csokoládét lereszeljük. A dióval, a kakaóporral, a pudingporokkal és a sütőporral összeforgatjuk. A narancslikőrrel, a tejföllel összekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a vége felé apránként a cukorral is összekeverjük. Óvatosan beleforgatjuk a csokoládés-diós masszába, és a kész tölteléket a lekvárral megkent tésztára simitjuk. Előmelegitett sütőben alul-felül sütésnél 180 fokon, hőlégkeveréses sütő esetén 165 fokon 30-35 percig sütjük.
A tejszines krémhez a tejszinizű pudingport és a vaniliás pudingport 2 dl tejjel simára keverjük, majd a cukrokkal és a többi tejjel felfőzzük. A margarint kihabositjuk és a kihűlt tejszines masszához keverjük. A megsült, kihűlt tésztára kenjük.
Fél dióval diszitettem. –