Rózsi szelet


Ajánld ismerőseidnek!





 

Tészta:
45 dkg liszt
18 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
3 tojássárgája
2 dkg kakaópor
tejföl

Krém:
1 csomag vaníliás pudingpor
2,5 dl tej
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
sárgabaracklekvár

Tetejére:
3 tojásfehérje
20 dkg porcukor
olvasztott csokoládé





A tészta hozzávalóit a kakaópor kivételével összegyúrom, és a tésztát három részre osztom. Az egyik felébe egy kanál tejföllel belegyúrom a kakaóport. A két sárga lapot és a kakaósat is közepes méretű tepsiben kisütöm 180°C-on. Az alsó lap világos, erre sárgabarack lekvárt kenek, majd a barna lapot ráhelyezem. A pudingot a tejjel a szokásos eljárással felfőzöm és kihűtöm. A margarinból és a porcukorból krémet készítek, a kihűlt pudinggal összekeverem és a csokis lapra simítom. Erre jön a második világos lap és a gőz felett felvert tojásfehérje hab. A habot pedig olvasztott csokoládéval díszítem.

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is

      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      
Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje