Villámgyors kakaós csiga


Ajánld ismerőseidnek!





 

Hozzávalók a tésztához:

25 dkg túró
10 dkg porcukor
6 gr sütőpor
1/2 dl tej
5 evőkanál étolaj
25 dkg liszt

Töltelékhez:

1 evőkanál olaj
4 ek. porcukor
2 ek. kakaópor





Elkészítése:

Először a sütőt bekapcsoljuk 200 fokra.
Egy nagy méretű tepsit sütőpapírral befedünk.
A töltelékhez,a porcukrot és a kakaót összekeverjük.

A tészta készítése:

A túrót a porcukorral,tejjel,olajjal krémesre keverjük ,majd a sütőporral elkevert liszttel összegyúrjuk.
Téglalap alakúra kinyújtjuk,úgy 3 mm körülire.

A tésztát olajjal egy ecsettel lekenjük,a porcukros kakaót rászitáljuk.
Feltekerjük,mint a bejglit és 1,5 cm vastagra felszeleteljük.
Tepsire sorakoztatjuk és sütjük.
Nagyon finom,gyorsan elkészíthető.
Kellemesen puha. 

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is

      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      
Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje