Dalmát krémes


Ajánld ismerőseidnek!





 

Hozzávalók a tésztához: Tepsi mérete 42 x 32 cm
8 db tojásfehérje
20 dkg porcukor
20 dkg darált dió
12 dkg finomliszt
1 kávéskanál sütőpor
1 csipet só
A tetejére:
10 dkg mazsola
5 dkg durvára vágott dió
1 dl tej
fél üveg rumaroma
A krémhez:
2 cs. vaníliás pudingpor
8 dl tej
5 ek. cukor
3 dl Meggle cukrászhab





1. A tejet, rumaromát összekeverjük és bele tesszük a mazsolát.
2. A fehérjét pici sóval elkezdjük felverni, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük. Lisztet, diót, sütõport összekeverjük és a habba óvatosan belekeverjük.
3. Fele habot sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, 170 fokon kb 10 perc alatt készre sütjük. A másik lappal is így járunk el, csak annak a tetejére szórjuk a diót és a lecsurgatott mazsolát. Sütõbõl kivéve lehúzzuk a papírt róla.
4. A krém készítés: A pudingot a cukorral és egy kis hideg tejjel elkeverjük. Többi tejet feltesszük melegedni, majd hozzáöntjük a pudingot, és sûrûsödésig fõzzük, kihûtjük.
5. A tejszínt kemény habbá verjük és összekeverjük a kihûlt pudinggal, kihabosítjuk.
6. A krémet a sima tésztalapra rásimítjuk és befedjük a diós mazsolás tésztával. Pár órát hűtőbe tesszük.

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is

      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      
Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje