Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók
6 db tojás
150 g kristálycukor
3 ek finomliszt
1 tk sütőpor
1csipet szódabikarbóna
150 g darált dió
A krémhez:
500 ml tej
40 g vanília pudingpor
2 ek finomliszt
250 g vaj
3 ek rum
120 g darált dió
1 ek instant kávé
A tetejére:
10 dkg csokoládé
1 ek étolaj
Elkészítés
A tojást cukorral kihabosítom
A lisztet, sütőport, szódabikarbónát, darált diót összekevertem, és hozzászitáltam a tojásos alaphoz. Majd óvatosan belekevertem.
A tepsit sütőpapírral béleltem ki és a tésztát beleöntöm, és elsimítom. A sütőt 180 C fokra melegítem ki és sütöm 10 percig.
A megsült lapot hagyom hűlni a rácson.
Tepsi mérete 27x37 cm.
Elkészítem a krémet.
Tejben elkeverem a pudingot finomliszttel és sűrű pépet főzök belőle. Hagyom hűlni.
Addig a vajat porcukorral kihabosítom.
Hozzáadom a kihűlt pudingot kanalanként.
Majd hozzáadom a instant kávét.
Hozzáadom a instant kévét, rumot és a darált diót is. Majd kihabosítom.
A krémet hűtőbe rakom 3 órára.
A lapra rákenem az egész kihűlt krémet.
Bevonom csokimázzal.
A sütit éjszakára hűtőbe rakom.