Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók:
A tésztához:
4 tojás
15 dkg cukor
35 dkg liszt
1,5 dl tej
1,5 dl olaj
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 tasak sütőpor
30 dkg cseresznye magozva
A krémhez:
3 dl tej
40 gr vaníliás pudingpor
2 dl habtejszín
3 evőkanál cukor
1 tk vanília aroma
A tetejére:
10 dkg csokoládé
2 dl habtejszín
Díszítéshez:
5 dkg csokiforgács
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral felverjük, amikor már krémessé válik, hozzáadjuk a tejet és az étolajat is.
Jól összekeverjük, majd a lisztet és a sütőport is belekeverjük.
A tésztát kettőbe osztjuk, az egyik adagba belekeverjük a kakaóport.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a fehér tésztát, erre kerül a kakaós változat.
A cseresznyét lecsöpögtetjük és eloszlatjuk a sütemény tetején, kicsit bele is nyomkodjuk, majd 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
A tejet, a cukrot és a pudingport egy edénybe öntjük és a szokásos módon megfőzzük.
Amikor elkészült hozzáadjuk a vaníliaaromát, majd kihűtjük.
A habot felverjük és mikor a puding kihűlt, hozzáadjuk.
A megsült piskóta tetején eloszlatjuk, hűtőbe tesszük 15 percre.
A csokoládét felolvasztjuk és a habot is felverjük, a kihűtött csokoládét belekeverjük és óvatosan eloszlatjuk a krém tetején.
Csokoládé reszelékkel díszítjük.