Krémes ,cseresznyés sütemény


Ajánld ismerőseidnek!







Hozzávalók:
A tésztához:

4 tojás
15 dkg cukor
35 dkg liszt
1,5 dl tej
1,5 dl olaj
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 tasak sütőpor
30 dkg cseresznye magozva

A krémhez:
3 dl tej
40 gr vaníliás pudingpor
2 dl habtejszín
3 evőkanál cukor
1 tk vanília aroma

A tetejére:
10 dkg csokoládé
2 dl habtejszín

Díszítéshez:
5 dkg csokiforgács




Elkészítése:
A tojásokat a cukorral felverjük, amikor már krémessé válik, hozzáadjuk a tejet és az étolajat is. 
Jól összekeverjük, majd a lisztet és a sütőport is belekeverjük. 
A tésztát kettőbe osztjuk, az egyik adagba belekeverjük a kakaóport.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a fehér tésztát, erre kerül a kakaós változat.
A cseresznyét lecsöpögtetjük és eloszlatjuk a sütemény tetején, kicsit bele is nyomkodjuk, majd 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. 
A tejet, a cukrot és a pudingport egy edénybe öntjük és a szokásos módon megfőzzük. 
Amikor elkészült hozzáadjuk a vaníliaaromát, majd kihűtjük.
A habot felverjük és mikor a puding kihűlt, hozzáadjuk. 
A megsült piskóta tetején eloszlatjuk, hűtőbe tesszük 15 percre. 
A csokoládét felolvasztjuk és a habot is felverjük, a kihűtött csokoládét belekeverjük és óvatosan eloszlatjuk a krém tetején. 
Csokoládé reszelékkel díszítjük.

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is

      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      
Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje