Kelt lekváros kifli


Ajánld ismerőseidnek!





 

Hozzávalók
2,5 dl tej
1,5 dl étolaj
5 dkg élesztő
6 gr sütőpor
3 ek. porcukor
2 tojás sárgája
mokkáskanál só
50 dkg liszt



Elkészítése:
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk,majd az előírt hozzávalókhoz tesszük és összegyúrjuk. Keleszteni nem kell.
1 cipót készítünk.
Téglalap alakúra nyújtjuk.
Egy éles késsel,hosszú háromszögeket vágunk.
A felső szélesebb felére teszünk tölteléket és feltekerjük.
A tetejüket tojássárgájával lekenjük.
Hideg sütőbe tesszük,a hőfokot180 fokra állítjuk és kb 30 perc alatt megsütjük.
Baracklekvárral töltöttem,de tölthető bármivel.
Készíthetünk sósat is belőle. 


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is

      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      
Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje