Sodrófás rétes


Ajánld ismerőseidnek!






Hozzávalók 4 rúdhoz:
25 dkg finom liszt
3 dkg sertés zsír
1 db tojás
1 ek 10 %-os ecet
1 csipet só
100 ml víz kb

A lekenéshez:
10 dkg sertészsír
7 dkg liszt

A töltelékhez:
70 dkg túró
cukor ízlés szerint
2 vaníliás cukor
5 dkg mazsola
3 ek tejföl
2 ek búzadara

A feltekert rudak lekenéséhez:
2-3 ek étolaj


Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi vízzel,hogy jól nyújtható tésztát kapjunk.
Az így kapott tésztát vékony téglalap alakúra sodorjuk.
A lisztet a zsírral elkeverjük,ezzel megkenjük a lapot.
Feltekerjük,4 darabba vágjuk.
20 percet pihentetjük.
A tölteléket összekeverjük,hagyjuk állni.
A pihent tészta darabokat vékony téglalappá sodorjuk.
Vékonyan étolajjal megkenjük,zsemlemorzsával megszórjuk.
A tölteléket 4 részre osztjuk.
A tészta közepére tesszük a tölteléket,majd a két szélét egymásra hajtjuk.
Így járunk el a többi tésztával is.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a rétes rudakat.
Tetejét lekenjük étolajjal.
200 fokra melegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Langyosra hűtve,porcukorral meghintve szeleteljük fel.

Jó étvágyat kívánok! 
      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      
Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje