Parlament szelet



Ajánld ismerőseidnek!



  23 × 34 cm tepsihez
Hozzávalók:
A piskótához:
7 tojás fehérje
14 dkg cukor
6 dkg liszt
7 evőkanál darált dió
1 tasak sütőpor

Továbbá:
25 dkg dió (egész vagy fél darabos)

A krémhez: 
7 tojás sárgája
14 dkg cukor
1 vaníliás cukor
50 ml víz
4 dl habtejszín
10 g zselatin

Az összeállításhoz:
20 dkg háztartási,szögletes keksz
30 dkg nutella
1 dl kávé

A tetejére:
1 púpozott evőkanál kakaópor

Elkészítése: 

A tepsit kibélelünk sütőpapírral ,a diót egyenletese rászórjuk.
Sütőbe tesszük 170 fokra,pár perc alatt megpörköljük,majd kihűtjük.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral.
A lisztet,diót ,sütőport elkeverjük ,majd hozzá adjuk a cukros tojáshabhoz.
Ráöntjük a kihűlt,tepsiben várakozó dióra.
180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

Egy tálcára borítjuk,a sütőpapírt lehúzzuk róla.
Hagyjuk kihűlni.
A diós rész lesz a sütemény teteje.

A krémhez a tojások sárgáját összekeverjük a cukrokkal és vízgőz fölött addig főzzük, míg besűrűsödik, /akkor jó,ha bele mártod a főzőkanál nyelét és nem folyik le,hanem keményen áll a végén a krém)majd hagyjuk kihűlni. 
A zselatint a vízben feloldjuk és felforrósítjuk(nem forraljuk). 
A habtejszínt felverjük és belekavarjuk a zselatint meg a tojáskrémet.
Összeállítás:
A piskótára rákenjük egyenletesen a nutellát.
Kávéba mártott keksszel kirakjuk.
Erre kerül a krém.
Cukrozatlan kakaóporral beszitáljuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap éles késsel szeleteljük fel. 

Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje