Miranda szelet


Ajánld ismerőseidnek!







4 db tojás
3 ek porcukor
3 ek cukrozatlan kakaópor
4 evőkanál finomliszt
2 csomag vaníliás cukor
0.5 csomag sütőpor
0.5 dl napraforgó olaj
1 ek napraforgó olaj (a tepsi kikenéséhez)
1 evőkanál finomliszt (a tepsi kikenéséhez)

A krémhez
50 dkg tehéntúró
1 citromból nyert citromhéj (reszelt)
1 fél citromból nyert citromlé
3 ek porcukor
1 ek tejföl
10 dkg margarin
2 csomag vaníliás cukor

A tetejére
6 dl szénsavas narancsos üdítőital
2 tasak tejszínízű pudingpor (vagy vaníliás, főzős)
2 ek porcukor



Elkészítés
A tésztához a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig keverjük. Majd habverővel hozzákeverjük a kakaóport.
A tojások fehérjét habbá verjük.
A lisztben elkeverjük a sütőport, és a felvert kakaós tojássárgájához adjuk, majd belecsurgatjuk az olajat. Hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét is.
A tepsit sütőpapírral vagy alufóliával kibéleljük, beolajozzuk, lisztezzük, és a masszát beleöntjük.
A tésztát előmelegített sütőben megsütjük. A megsült tésztát kivesszük a sütőből, és hűlni hagyjuk.

A krémhez a margarint a cukorral és a vaníliás cukorral, habverővel elkeverjük. Hozzákeverjük a tejfölt, majd a túróval, a citrom reszelt héjával és fél citrom levével összekeverjük.
A túrós krémet a kihűlt tésztára kenjük.

A "mázhoz" a narancslé felét és a pudingporokat, valamint a cukrot mix-fix-be ( vagy bármilyen más mixer edénybe) töltjük, és alaposan összerázzuk.
A narancslé másik felét lábasba töltjük, hozzáöntjük az összerázott narancslevet és pudingot, majd kevergetve sűrűre főzzük. Ha langyosra hűlt, a túró tetejére kenjük.
A sütit 1-2 óráig hűtőben pihentetjük.
sütési hőfok: 200°C 

      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      
Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje