Hólabda


Ajánld ismerőseidnek!







Hozzávalók:
8 db tojás
8 evőkanál meleg víz
25 dkg cukor
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaópor

A krémhez:
5 dl tej
5 ek finomliszt
25 dkg cukor
2 vaníliás cukor
25 dkg vaj

A tetejére:
15 dkg csokoládé
1 ek étolaj
Az oldalára:
20 dkg kókuszreszelék




A piskóta elkészítés:
A tojásokat a cukorral 10 -12 perc alatt habosra keverjük.
Majd hozzá adjuk a meleg vizet,tovább keverjük.
A lisztet a kakaóporral,sütőporral elkeverjük és egy fakanállal a tojásos masszába keverjük.
24×39 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk és a masszát bele öntjük.
180 fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
A krém készítés:
A tejjel elkeverjük a lisztet,a cukrokat és sűrűre felfőzzük.
A vajat összekeverjük a kihűlt főzött krémmel és jól kihabosítjuk.
A kakaós piskótát egy pogácsa szaggatóval kiszúrjuk,majd félbe vágjuk.
A krémmel bekenjük,rátesszük a párját.
Az oldalát is bekrémezzük,majd kókuszreszelékbe hempergetjük.
A csokoládét az étolajjal mikróban felolvasztjuk és a tetejüket bevonjuk

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is

      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      
Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje