Salvus víz = gyógyító víz


Ajánld ismerőseidnek!






Ne várd meg, amíg komolyabb betegségek kialakulnak szervezetedben enyhe tünetekből. Számtalan problémára nyújt természetes megoldást egy gyógyvízkúra. A Salvus vízzel találkozhatsz gyógyszertárak és élelmiszerüzletek polcain palackba zárva, de a gyógyfürdők kapui is nyitva állnak előtted.

 Bükkszék 40 °C hőmérsékletű gyógyhatású vize 540 méter mélyből tör fel, melyet Salvus néven palackoznak. Különböző betegségek gyógyítására ivókúra és fürdő formájában is alkalmas.


A Salvus víz összetételét tekintve a világon egyedülálló, igen magas oldott anyag tartalmú (22.205 mg/l) gyógyvíz és az alkáli-hidrogén-karbonátos-kloridos, brómos-jodidos gyógyvizek csoportjába tartozik. Az anionok közül kiemelkedő mennyiségű a hidrogén-karbonát, amely a többi összetevővel komplex hatást kifejtve a vizet az egyik legkülönlegesebb tulajdonságú gyógyvízzé teszi.

 Az ásványvíz alkalikus tulajdonsága jól érvényesül a savkötő-képességben, emiatt felhasználásának első területe a savtúltengéses gyomorhurut, valamint a savtúltermeléssel járó gyomorbetegségek.



Nem mindegy, hogy mikor fogyasztjuk az ásványvizet

●   Étkezés közben fogyasztva közömbösítő hatása csak rövid ideig tart, majd a táplálék hatására ismét fokozódik a savtermelés.

●   Étkezés előtt fogyasztva az ásványvizet az üres gyomorból gyorsan a bélbe kerülő ásványvíz gátolja a gyomornedv-elválasztást.

●   A savtúltengésben szenvedő betegek tehát éhgyomorra, illetve az egyes étkezések közötti idő alatt fogyasszák a Salvus vizet.  Napi ajánlott mennyiség 2-3 dl, több kis részletben, azaz néhány korty egy-egy alkalommal.









Milyen betegségek gyógyítását befolyásolja még kedvezően?



●   Medencében vagy pohárban hasznos segítőtársad lehet a Salvus víz.

●   Nyálkaoldó tulajdonsága miatt kedvező az idült húgyúti gyulladásokban.

●   A húgysav anyagcserét befolyásolva fokozza a húgysavkiválasztást, emiatt kedvező a gyógyhatása köszvényes állapotban.

●   Idült hörghurutban 2-3 dl Salvus víz meleg tejjel vagy langyos vízzel hígítva, kisebb kortyokban, több alkalomra elosztva megkönnyíti a köpetürítést, a gyulladásos váladék kiürülését.

●   A Salvus vizet szaunavízként is lehet használni. Ebben az esetben, a szaunában a gyógyvíz értékes ásványi összetevői a légtérbe kerülnek, a bőrfelületre, valamint a légutakra előnyös élénkítő, illetve tisztító hatást fejtenek ki. Szobák légterébe juttatva párologtatóval igen jó hatással van a légutakra.

●   Fürdőkúraként mozgásszervi betegségekre (pl. reuma), sérülések utáni rehabilitációra (csonttörés, szalagsérülés), nőgyógyászati problémákra (meddőség, kismedence-gyulladás), bőrgyógyászati kezelésekre javasolható.

●   Anyagcsere-, emésztőrendszeri- és légzőrendszeri panaszokra is ajánlott a Salvus víz használata.

●   Cukorbetegség, dohányzási panaszok, légúti betegségek, gyomorfekély, gyomorsav túlképződés, kolitisz, asztma, köhögés, garat és gégegyulladás és még sok más hasonló panasz kezelésére orvosilag is javasolt a természetes Salvus víz.

●   A Salvus víz megbízhatóan segítségedre lehet rossz közérzet, puffadás, étvágytalanság, székrekedés esetén.

●   A bélfalról valósággal leoldja a baktériumokat, így csökkenti a gyulladást, a bélhurutot.

●   Fokozza az epe elválasztását, így nem fenyeget az epekőképződés veszélye.

●   Gátolja a felesleges zsírok felszívódását, kevesebb esélyt adva a kilók szaporodásának.

●   Helyre állítja a koleszterinszinted rendszeres fogyasztásával.

●   Salvus gyógyvíz használata az egészséges emberek számára is jó hatású.

●   A Salvus víz fogyasztása nem javasolt coli-baktérium okozta fertőzésben, foszfát- és karbonát-jellegű vesekövek esetén.

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is