A magnéziumhiány figyelmeztető jelei

Ajánld ismerőseidnek!






Nagyon sok ember még mindig nem érti a magnézium fontosságát, holott tisztában vannak például a kalcium- és a vaspótlás lényegességével is. Ennek ellenére a megfelelő magnézium szint nagyon fontos az agy, a szív- és izomfunkciók működéséhez, valamint a szilícium-dioxiddal, a D- és K-vitaminokkal együtt elősegíti a csontok egészségét is.


A magnéziumhiány gyakoribb, mint gondolnád. Íme a figyelmeztető jelek, amelyek utalhatnak ennek a nagyon fontos ásványnak a hiányára. Ha ezek valamelyiké tapasztalod magadon, azonnal kezdj el jó minőségű magnézium kiegészítőt fogyasztani, hogy megfelelő ütemben pótolhasd szervezetedben a magnéziumot.



1. Fülcsengés vagy hallásvesztés

A fülzúgás, vagy a konstans, magas fülcsengés a magnéziumhiány gyakori tünete, akárcsak a hallásvesztés. Nagyon sok tanulmány foglalkozik a fül egészségével és az ezzel kapcsolatban álló megfelelő magnézium szinttel. Az elegendő mennyiségű magnézium megakadályozza a szabad gyökök kialakulását, amik akár halláskárosodáshoz is vezethetnek.


2. Izomgörcsök vagy remegés

A magnézium alapvető az izmok megfelelő működéséhez. Magnézium nélkül a test görcsös állapotba kerülhet, hiszen hiányzik az izmok nyugalmához szükséges ásványi anyag. Ezért fogyaszt sok nő magnézium kiegészítőt és ezért található meg annyi alvássegítő készítményben is. A megfelelő mennyiségű magnézium hiánya izomgörcshöz és izomrángáshoz vagy alvás közbeni lábgörcshöz vezethet. Ezt talán már Te is tapasztaltad. Igen kellemetlen élmény fájdalmas lábgörcsölésre ébredni hajnalban.







3. Depresszió

A magnéziumhiány és a depresszió közötti kapcsolatot évszázadokkal ezelőtt megértették, amikor az orvosok mentális rendellenességek kezelésére használták a magnéziumot. A modern tudományok támogatták ezt a nézőpontot. Egy horvátországi pszichiátriai kórházban végzett tanulmány szerint nagyon sok öngyilkos hajlammal rendelkező páciensnek volt alacsony a magnézium szintje. Ezek alapján elmondható, hogy a magnézium remek antidepresszánsnak bizonyul.


4. Rendellenes szívfunkció


Ahogyan arról korábban szó volt, az alacsony magnéziumszint hatással lehet az izmokra az egész testben, beleértve a szívizmokat is. Az elégtelen magnézium-ellátás szívritmuszavart okozhat, ilyenkor a szív képtelen rendesen verni és szívroham és stroke is lehet a következménye.


5. Vesekő

Sok ember hiszi azt, hogy a vesekövet a kalciumtöbblet okozza, de valójában a magnézium hiánya a bűnös. A magnézium megelőzi ezeknek a köveknek a kialakulását azzal, hogy gátolja a kalcium és az oxalát kötődését – ez a két összetevő alkotja ugyanis a vesekövet. A vesekő nagyon kínzó fájdalmat tud okozni, szóval nem árt tudni, hogy a megfelelő magnéziumpótlás képes megelőzni őket!
  

Ha a felsorolt tünetek közül bármelyiket tapasztalod, fogyassz több napraforgót, tökmagot, mandulát, fekete babot, kesudiót és spenótot, mivel ezek mind természetes magnéziumforrások.

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is