Cickafark - Elsősorban nőknek


Ajánld ismerőseidnek!






A cickafark egy olyan gyógynövény, mely nem hiányozhat életünkből. Minden nőnek fogyasztania kellene!

Jóllehet sok súlyos betegség esetén a legjobb segítőnk, elsősorban mégis a nők számára fontos. Minden szempontból a lehető legkedvezőbben befolyásolja a női medence szerveit.



Legelőkön, utak mentén, erdőszéleken és a gabonaföldek szélén tömegesen fordul elő. Virágjának színe a fehértől rózsaszínbe hajló és a napon fanyar illatot áraszt. Ajánlatos a virágból erős napsütésben szedni, mert ilyenkor a legtöbb benne az illóolaj és ezáltal gyógyhatása is növekszik. Petefészek gyulladásnál gyakran már az első cickafark ülőfürdő megszünteti a fájdalmakat és fokozatosan elmúlik a gyulladás is. Miomákat cickafark ülőfürdővel szüntetünk meg, melyeket naponta hosszabb ideig alkalmazunk mindaddig, amíg az orvosi ellenőrzés negatív leletet nem állapít meg. A változó korban is rendszeresen kellene a nőknek cickafarkfű teát fogyasztaniuk. Nem kínozná őket a belső nyugtalanság és hasonló lelkiállapot.


Nagyon jót tesz az egészségnek a cickafarkból készült ülőfürdő is.

Különösen jótékony a hatása azoknak a láb- és karfürdőknek, amelyeket ideggyulladás esetén készítünk cickafarkfűvel. Ezek a fürdők a legtöbbször már az első alkalommal segítenek, és megszüntetik a fájdalmat.



Cickafark teát ajánlanak fejfájásos vértolulás esetén, amikor úgy érezzük, hogy szétpattan a koponyánk, azután szédülés, hányinger, orrvérzés, szúró szemfájdalmak, váladékozással és könnyezéssel együtt járó szembántalmak esetén. Az időjárási front által előidézett migrénes roham gyakran már egyetlen csésze tea elfogyasztása után megszűnik. Ilyenkor a teát jó melegen kell kortyolgatni. A tea rendszeres fogyasztásával a migrén teljesen megszüntethető.





A cickafark vértisztító ereje folytán olyan betegségeket is ki tud űzni a szervezetből, amelyek évekkel előbb fészkelték be magukat oda. Közvetlenül és nagymértékben hat a csontvelőre és így fokozza a vérképződést. Ezért ha teakúrát és fürdőket alkalmazunk, olyan csontvelőbántalom, még csontszú esetén is segít, amelynél minden más gyógyszer csődöt mondott.

A cickafark tüdővérzés csillapítására is jó, kálmosgyökérrel együtt a tüdőrákot is gyógyítja. Gyomorvérzés, vérző aranyér, valamint erős gyomorégés és gyomornyomás esetén gyors javulást hoz a cickafark tea.



Meghűlés, hát- és reumatikus fájás ellen sok cickafark teát kell inni, olyan forrón, ahogy elbírjuk. A tea szabályozza a veseműködést, megszünteti az étvágytalanságot, elmulasztja a gyomorgörcsöket, a puffadást, a máj zavarait, a gyomor- és a béltraktus gyulladásait. Mivel keringési zavarok és érgörcsök ellen is igen hatásos, csak a legmelegebben ajánlható.



A cickafark elkészítése

Teafőzet: 1 púpozott teáskanál szárított cickafarkfüvet adunk 1/4 liter vízhez, leforrázzuk, rövid ideig állni hagyjuk.


Ülőfürdő: 100 gramm cickafarkfüvet éjszakára hideg vízben áztatunk, másnap felforraljuk és hozzáöntjük a fürdővízhez.

Tinktúra: egy üveget megtöltünk napos időben szedett cickafarkvirággal, leöntjük 38-40%-os gabona-, vagy gyümölcspálinkával. Két hétig állni hagyjuk a napon vagy a tűzhely közelében.


Kenőcs: felmelegítünk 90 gramm disznózsírt, hozzáadunk 15 gramm friss összeaprított cickafarkvirágot, 15 gramm apróra vágott málnalevelet, jól átsütjük, kevergetjük és levesszük a tűzről. Másnap az egészet felmelegítjük kicsit, egy vászonkendőn átnyomjuk, és előkészített, tiszta edényekbe töltjük. Hűtőszekrényben tároljuk! Alkalmas a tárolásra kiürült arckrémes tégely.

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is