Illóolaj, mely képes visszafordítani a rákos daganatokat

Ajánld ismerőseidnek!





A mirhát és a tömjént jól ismerhetjük a Bibliából, miszerint a keresztény hagyomány szerint a három napkeleti bölcs aranyat, mirhát és tömjént ajándékoz a kisded Jézusnak.

A tömjén egy olyan aromás faolaj, mely hatékony kezelési módszer lehet a húgyhólyagrák, petefészekrák és tüdőrák legyőzésében.

A tömjén fogalma emlékezetek óta összefonódik a spiritualitással. Az ókorban valamennyi templomban égették, hogy kiűzze, távol tartsa a gonosz erőket és megtisztítsa a teret.

A mai alternatív orvoslás is használja a tömjént, mint gyógyszert. Sikerült ugyanis azonosítani az olibanum hatóanyagait, az alfa- és béta-boswellinsavat, valamint más pentaciklikus triterpénsavakat. Ezek gyulladásos folyamatok gátlói; antibakteriális és közvetlen gombaölő hatásuk is van.


Laboratóriumi kísérletek szerint a tömjén gyógynövény.  Boswellia carteri (fenyőtömjén) dúsított kivonatát tesztelték az emberi hólyagráksejteken és a normál hólyagsejteken. Az olaj visszaszorította a rák növekedését, és olyan mechanizmusokat aktivált, melyek elpusztítják a veszélyes sejteket. 

Egy tanulmány szerint a tömjénolaj képes megkülönböztetni a hólyagráksejteket és a normális urotheliális sejteket a tenyészetben. Az olaj visszaszorította a sejttúlélést, és apoptózist (sejthalált) vált ki a tenyésztett húgyhólyagrák sejtekben.


Dr. Hsueh-Kung Lin, az Oklahoma Egyetem kutatója és a tanulmány vezető szerzője szerint: - A tömjénolaj olcsó alternatív terápiás megoldást kínálhat a jelenleg húgyhólyagrákban szenvedő betegek számára. 


A csodálatos illat, amely lenyűgöz téged, a tömjén aromája nyugtató és élénkítő. Citrusos és kámforos, világos és kissé fűszeres. Megnyugtatja az idegeket és felébreszti az érzékszerveket.





A mai orvosok is elismerik a tömjénolaj számos gyógyító tulajdonságát, miszerint

●   a bőrt rugalmassá, fiatalossá teszi, kisimítja a ráncokat, puhítja a bőrt, enyhíti a bőr zsírosságát,

●   jótékony hatással van a sebekre, izomhártyákra,

●   segít megtisztítani a tüdőt a váladékoktól, gyógyítja a légúti betegségeket, a hörghurutot,

●   segíti az emésztést,

●   gátolja a nemi szervek fertőződését, a hólyagbántalmakat,

●   alkalmazható mellgyulladásnál, méhkezelésre, szülés utáni fájdalmak enyhítésére,

●   segít megszabadulni a lelki szorongásoktól, gondterheltségtől, visszaadja a lélek erejét,

●   támogatja az energia összpontosítását, fokozza az elmélyülést.

Az ókorban az arannyal és egyéb drágakövekkel egy rangban álló illatszer volt, ezért a hatalom jelképének is számított. Nem egyszer tört ki viszály, hogy mely uralkodó szerezze meg a kizárólagos forgalmazás jogát. Sába királynője számított az egyik legnagyobb szállítónak, emiatt vállalkozott veszélyes útjára Salamon királyhoz. Az ókori kínaiak a lepra, és a tüdővész ellenszerének tartották, de keleten és nyugaton egyaránt használták légzőszervi megbetegedések, reuma, bőrbajok, vérbajok, vesebetegségek gyógyítására.



A mesés kelet növényei igazi luxuscikknek számítottak akkoriban, amelyek nem csupán a különböző vallásos szertartások elengedhetetlen kellékei, hanem gyógyhatású készítmények alapanyagai is voltak, sőt azok a mai napig.

  
A tömjén kivonat mellékhatások nélkül alkalmazható, akár nagy dózisban is. Maga a tömjén őrlemény azonban nem, mert vannak benne olyan fitokémiai anyagok is, amik nagy mennyiségű bevétele már jelentős gondokat okozhat az emberi szervezet számára.

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is