Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók:
A tésztához:
2,5 dl víz
15 dkg zsír
15 dkg liszt
5 db tojás
A krémhez:
8 db tojás
15 dkg liszt
9 dl tej
3 vaníliás cukor
23 dkg porcukor
5 dl habtejszín
A lapok készítése:
A tésztához 2,5 dl vizet 15 dkg zsírral felforralunk, majd hozzákeverünk 15 dkg lisztet, összefőzzük.
Tűzről levéve ,15-20 percig állni hagyjuk, utána 5 db tojást egyenként belekeverünk.
2 lapot sütünk a tésztából 23 ×38 cm-es tepsi hátán. A tepsire szilikonos sütőpapírt tettem és úgy kenjük rá a tésztát. 15 percig ne nyissuk ki a sütőt! Érdekes, hullámos felületű lapokat kapunk.
A megsült egyik lapot 15 db kockára vágjuk fel még melegen.
Krém készítése:
Először vízgőz felett felverjük a tojásfehérjéket a cukor 2/3 részével.
A lisztet kevés tejjel,tojássárgájával simára keverjük.
A maradék tejet a vaníliás cukorral felforraljuk egy nagy lábasban és kikevert tojássárgás masszát bele csurgatjuk,sűrűre felfőzzük.
Ezután apránként szép lazán hozzá keverjük a tojásfehérje habot.
Az egyik tésztalapot egy magas falú tepsibe tesszük,ráöntjük a krémet,elsimítjuk és hagyjuk kihűlni.
A tejszínt keményre verjük a krémre simítjuk.
Ráhelyezzük a már feldarabolt tészta lapot.
Jól lehűtjük hűtőben és felszeleteljük.
Meghinthetjük porcukorral.
Jó étvágyat kívánok hozzá!