Sváb kifli


Ajánld ismerőseidnek!







Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
3 dkg friss élesztő
1 csapott ek só
1 tk cukor
3-3,5 dl tej
1 db tojás
1 ek olvasztott zsír
A lapok lekenéséhez:
2 ek puha zsír
A tetejére:
köménymag ( de lehet szezámmag vagy vegyesen több fajta mag is)
A kiflik kenéséhez:
1 db felvert tojás




ELKÉSZÍTÉSE:
Az élesztőt 1 dl tejben 1 evőkanál cukorral felfuttatjuk.
A maradék tejet a liszttel és a többi hozzávalóval dagasztjuk. 
45 percig kelesztjük, átgyúrjuk, majd 20 percig pihentetjük. 
4 cipót készítünk belőle.
Újabb 20 percig állni hagyjuk, utána a cipókat kinyújtjuk, puha zsírral megkenjük. 
A cipókat 8 szeletre vágjuk, és kiflit formázunk belőle. 
Tetejét felvert egész tojással megkenjük, sóval és köménymaggal megszórjuk.
20 percet kelesztjük a tepsin.
180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt kisütjük. 

      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      
Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje