Linzertészta


Ajánld ismerőseidnek!







25 dkg liszt
6 gr sütőpor
14 dkg vaj
6 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
csipet só
1 tojássárgája
2 ek tejföl

Diós piskóta :
4 tojás
1 tojásfehérje
18 dkg cukor
20 dkg darált dió
5 dkg liszt
6 gr sütőpor
csipet só

Továbbá : 
kb 30 dkg házi baracklekvár
Díszítés :
8 dkg étcsokoládé
1 ek étolaj





A linzerhez összegyúrjuk a hozzávalókat és folpackba csomagolva 1 órán át hűtőben pihentetjük. Ezután kinyújtjuk és belesimítjuk egy sütőpapírral bélelt tepsibe ,31 x 38 cm ) . 
Előmelegített, 180 °C - os sütőben 10 percig elősütjük, majd megkenjük a lekvár felével.
A diós piskótához a tojásokat a cukorral habosra keverjük.
A lisztet a dióval,sütőporral elkeverjük,majd apránként a tojásos habba keverjük.
A masszát a lekváros linzerre kenjük, visszatoljuk a sütőbe és kb 20 - 25 percig sütjük.
Ha megsült a sütemény, a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd egy tálcára kiborítjuk. 
Megkenjük a linzeres részt a maradék lekvárral, hosszában kétfelé vágjuk és óvatosan az egyik félt ráfordítjuk a másikra. ( Tehát a diós rész kerül alulra és felülre ) .
A csokoládét az étolajjal mikróban felolvasztjuk.
Simára keverjük ,majd a sütemény tetejét lecsurgatjuk vele.
4-5 órát állni hagyjuk,majd szeleteljük. 

      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      
Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje