8 növény, melyet kötelező télen fogyasztani


Ajánld ismerőseidnek!






Télen nagyon fontos egészségünk megőrzése, szervezetünk vitaminokkal és ásványi anyagokkal való felturbózása.  Amennyiben nem védjük magunkat és nem fogyasztunk elegendő tápanyagot, úgy megtalálnak bennünket a vírusok és a baktériumok.


Sokan úgy gondoljuk, hogy téli hónapban, a hidegben többet kell ennünk, s gyakran a nehezebb, zsírosabb, laktatóbb ételeket kívánjuk. Ennek eredménye, hogy a tavasz kezdetére néhány kilóval többet nyom a mérleg.

Az alábbiakban bemutatott néhány növény fogyasztásával hatékonyan segítjük kivédeni a támadásokat és még a testsúlyunk sem változik.


A cékla

A céklának magas antioxidáns tartalmának köszönhetően csodás hatásai vannak. Rákmegelőző hatású, javítja a látást, tisztítja a beleket és a májat, segít a fogyásban.



A kelkáposzta

Kiváló K-vitamin forrás, amely főként a csontok egészségét garantálja. Karbantartja az emésztést, magas a rost tartalma, és alacsony a kalóriatartalma miatt segíti a fogyókúrát.







A brokkoli

Kevés kalóriát tartalmaz, tele van antioxidánssal, növényi rostokkal, C-vitaminnal és kalciummal. Erősíti az immunrendszered, és energiával tölt fel. Mi ez, ha nem egy csodazöldség?


A zeller

Kiválóan harcol a rákos megbetegedések ellen, a szervezet legjobb méregtelenítője. Jelentős a vitamintartalma, sok rostot és káliumot tartalmaz. Egyensúlyban tartja a hormonokat, megelőzi az impotenciát és a meddőséget.


A gomba

A gombának vírusölő hatása van, ugyanakkor gyulladáscsökkentő és immunrendszer erősítő is. Kiváló antioxidáns, rengeteg szelént tartalmaz és felveszi a harcot több rákos betegség ellen is.


A fokhagyma

A legjobb megoldás lehet a hideg időszakban a megfázások és nátha ellen. Hatásos a különböző baktériumok, vírusok és a bélfertőzések leküzdésében, és enyhíti a megfázásos, köhögéses és légúti panaszokat. Csökkenti a rákos betegségek kialakulásának esélyét is.


A dió

A dió jó hatású az egészséges ember szívére, ereire, agyára, idegeire, ellátja energiával, életerővel, és gátolja a rák kialakulását is, egyszóval őrzi az ember egészségét.



A vöröshagyma

Olyan kémiai anyagokat tartalmaz, amelyek megvédik a szervezetet a betegségekkel szemben és méregtelenítenek is. A vöröshagyma gazdag kénben, rostokban, káliumban, B- és C- vitaminban, illetve alacsony a zsír, koleszterin és nátrium tartalma.


Fogyaszd ezeket a növényeket minél gyakrabban és ezzel hozzájárulsz egészséged megőrzéséhez.

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is