Tejszínes eperjoghurtos sütemény


Ajánld ismerőseidnek!







Krém:
Bármilyen ízű joghurttal készíthetjük.
4 kis doboz ( vagy 450g.)125g eper joghurtot összekavarunk két csomag elkészített,langyosra hűtött zselatinnal(én a Dr.Oetker őrölt fehér étkezési zselatint 10g használom),közben felverünk 8 dl tejszínhabot jó keményre,mikor már látszik,hogy jól felverődött, beleöntöm az elkészített zselatinos joghurtot és tovább verem kis fokozaton még egy kicsit.Ezt a joghurtos masszát rásimítom a kihült lekvárral lekent tortalapra ,majd befedem a másik tortalappal.
Tetejét megint lekenem eperlekvárral és maradék krémmel lekenem.
Csokiforgáccsal megszórom! Jó étvágyat kívánok! 🙂



Tortalap: 8 tojás,10 e.k. cukor,jó habosra felverem,majd hozzáadok 8 evőkanál lisztet,amiben elkeverek,csipet sót, 1 csomag sütőport!
Sütőpapírral bélelt 25*35 cm. téglalap alakú tepsiben megsütöm készre.
Ha kész,kihűlt,ketté vágom és töltöm 

      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      
Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje