Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók a tésztához:
30 dkg finomliszt
1 csg. sütőpor
18 dkg kristálycukor
22,5 dkg vaj
6 db tojássárgája
A tepsi(25×39 cm)
A töltelékhez:
8-10 evőkanál baracklekvár
20 dkg csokoládé
30 dkg darát dió
2 ek. cukrozatlan kakaópor
1 csg. főzni való csokoládé ízű pudingpor
6 gr sütőpor
0,5 dl rum
3 dl tejföl 20°%-os
6 tojásfehérje
15 dkg kristálycukor
A vaníliás krémhez:
2 csg. vanília ízű pudingpor
5 dl tej
12 dkg kristálycukor
2 csg. vaníliás cukor
25 dkg vaj
A tetejére:
5 dkg tortadara
Elkészítése:
A tésztához a lisztet a sütőporral és a cukorral összeforgatjuk,a szoba meleg vajjal elmorzsoljuk,majd a tojássárgájával összedolgozzuk.
Ragacsos massza lesz belőle,amit sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodunk.
A baracklekvárral megkenjük.
A töltelékhez való csokoládét lereszeljük.
A dióvll,a kakaóval,a pudingporral és a sütőporral összeforgatjuk..
A rummal,a tejföllel összekeverjük.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük,a vége felé apránként hozzáadjuk a cukrot.
Óvatosan bele forgatjuk csokoládés-diós- masszához.
A lekvárra simítjuk.
Előmelegített sütőben 180 fok,légkeveréses sütőben 165 fokon 30-35 percig megsütjük.
A krémhez a pudingport 2 dl tejjel simára keverjük,majd a cukrokkal és a többi tejjel felfőzzük.
A vajat kihabosítjuk és a masszához keverjük.
A kihűlt tésztára kenjük.
Tortadarával megszórjuk.
Nagyon finom süti. –