Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók:
50 dkg liszt
10 dkg darált dió
40 dkg margarin
20 dkg porcukor
6 gramm sütőpor
2 zacskó vaníliás cukor
2 db tojássárgája
1 db citrom reszelt héja és leve
A kenéshez:
1 db tojásfehérje
10 dkg vágott dió
ízlés szerint kristálycukor
Elkészítés:
A hozzávalókból linzertésztát gyúrunk,2 - 3 mm vastagságúra nyújtjuk és tetszőleges szaggatóval kiszaggatjuk.
Minden másodikat gyűszűvel vagy kis pici kör formával kiszúrjuk.
Felvert tojásfehérjével lekenjük,cukrozott dióval megszórjuk.
Sütőpapíros tepsire helyezzük és 180 fokon pár perc alatt megsütjük.(7-8 perc)
A kihűlt linzereket lekvárral megkenjük,összeragasztjuk és porcukorral meghintjük.
Ebből a mennyiségből kb. 1.5 kg kész sütemény lesz