Az olívaolaj testünk és otthonunk gondviselője


Ajánld ismerőseidnek!






A végtelenségig tudják fokozni a táplálkozási szakértők az olívaolaj istenítését, a benne található zsírsavak és polifenolok miatt.


Az olívaolajra ne csupán salátaöntetként tekintsünk, hiszen sokkal több rejlik benne. Ragyogást és védelmet nyújt a hajnak, a bőrnek, a szobanövényeknek, de még a háztartási tárgyaknak is. A testünk és az otthonunk gondviselője lehet.

Az olívaolaj gyakorlatilag meghódította az egész Nyugatot, arról nem is beszélve, mennyire elterjedt Keleten. Zsiradékként használva ételeinkhez előkelő helyet foglal el a szívbarát rangsorban.

Ám nem csak főzésnél használhatjuk, hanem számtalan más alkalommal is. A következő néhány felhasználási módhoz nem kell méregdrága csodaolajokat venned, csak egy palack természetes, extra szűz olívaolajat.

 Mire használható az étkezésen kívül?

Bútorápolás természetesen

Bátran használhatod a fából készült bútorokon az olívaolajat.

Nagyon vékony rétegben dörzsöld át a felületet, hogy ne maradjon felesleg, ne hagyjon nyomot, és már el is érted az ápoló hatást.


Varázsold ragyogóvá a szobanövények leveleit

Vattapamacsra vagy puha ruhadarabra tegyél egy kis olívaolajat, dörzsöld át vele alaposan a szobanövények leveleit, melyek ragyogóan fényesek lesznek, valamint kevésbé porosodnak majd.







A selymes hajtincsek titka

Ha szeretné száraz hajtincseidet puhává és ragyogóvá változtatni, használd az olajat pakolásként. Kend be vele a hajad a végektől felfelé. Hagyd rajta egy órán keresztül, ezután a szokásos módon mosd meg a hajad.


Helyettesíthető vele a borotvakrém

Az olívaolajnak köszönhetően nem csak könnyebben csúszik a borotva, de még jól hidratált és selymes is lesz a bőröd tőle. Csak egyszer próbáld ki, és nem fogsz visszatérni a borotvakrémhez.

 Puha talpak garantálva

A talpadon sem marad el az olívaolaj jótékony hatása. Lefekvés előtt kend be a talpaid, húzzunk rá zoknit, hogy még erőteljesebb legyen a hidratálás. Csodákat művel.

 Körömnövesztő csodaszer

E-vitamin tartalmának köszönhetően segíti a köröm növekedését. Heti egyszer mártsuk a körmöket olívaolajba húsz percen keresztül. Hatásos természetes serkentő.


Ekcémás tünetek enyhítője

Ekcéma okozta bőrirritáció esetén dörzsöljünk olívaolajat az érintett területre. Ha súlyosabb a helyzet, például a hajlatokban, műanyag fóliával is fedjük le a bekent testrészt.



Masszázsolaj házilag

Az olívaolaj áldásos hatását tetőtől talpig élvezheted! Készíts belőle masszázsolajat és kényeztesd a tested. Önmagában is kiváló hidratáló, de ha egy kis illatra vágysz, adj hozzá pár csepp citrom- vagy narancs illóolajat.


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is


Követheted az egészség táblánkat a pinterest oldalon is!