A migrén nagy ellensége: levendulaolaj


Ajánld ismerőseidnek!






Levendula-illóolaj kis üvegben, mellette a gyógynövény lila virága.
A legújabb kutatások szerint a levendula csillapíthatja és meg is szüntetheti a migrén tüneteit. A levendula használatának számos módja van, amelyből kiválaszthatja az Önnek legmegfelelőbbet.

A migrén több mint egy egyszerű fejfájás. Sajnos minden korosztályban előfordulhat. Vannak olyan tényezők, amelyek szerepet játszanak a migrén kialakulásában. Ezek a következők: fények, illatok, hangok, élelmiszerek, fáradtság, feszültség, hormonális változások, koffein, gyógyszerek, alkohol.

Egyes megállapítások szerint genetikai gyökerei is lehetnek a migrén kialakulásának. Az agy örökletes rendellenességei is okozhatnak migrénes fejfájást.

A migrénnek négy, jól elkülöníthető szakasza van. Az első stádiumban olyan finom változások jelenhetnek meg, amelyek jelezhetik, hogy a migrén közeledik. Ez lehet furcsa íz a szájban vagy a fülcsengés.



A második szakaszban megjelenhet a látási zavar vagy a látásvesztés. Sokan nem tapasztalják meg ezeket a tüneteket.

A támadási fázis az, amikor ténylegesen lecsap a migrén. Fájdalmat okozhat a fej egyik vagy a másik oldalán. Ez négy órától akár 72 óráig is eltarthat. Az utolsó fázis a migrén végét jelenti. Ez kimerültséget, de eufóriát is okozhat.





A migrén gyakoriságának csökkentése érdekében Ön is tehet néhány dolgot. Aludjon eleget. Próbáljon ki relaxációs gyakorlatokat. Csökkentse a stressz-szintjét. Vezessen naplót, hogy mi váltja ki Önnél a gyakori fejfájásokat és használjon – ha szükséges – fájdalomcsillapítót, ha elviselhetetlennek érzi a migrénes rohamokat.

A hagyományos orvosi kezelések mellett újabb bizonyítékok is vannak arra vonatkozólag, hogy a levendula segíthet a migrénes fejfájában szenvedőknek. A levendula nyugtató hatással rendelkezik és különféle formákban kapható.

Több kutatás is igazolta, hogy a levendula illóolajának a belélegzése nagyon hatékony és biztonságos módja a migrénes fejfájás kezelésének. A levendula nemcsak a migrén gyakorisáságát, hanem annak súlyosságát is csökkenteni tudja.

Hogyan használja a levendula-illóolajat? Forraljon fel körülbelül egy liter vizet. Cseppentsen bele 10-15 csepp illóolajat, majd lélegezze azt be. A fájdalom csillapítása érdekében néhány csepp olajat valamilyen hordozóolajjal elkeverve a halántékába is masszírozhat

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is


Követheted az egészség táblánkat a pinterest oldalon is!