75 %-kal javítja a memóriát és segít az elbutulás ellen a rozmaring



Ajánld ismerőseidnek!



 


  Tanulmányok kimutatták, hogy a rozmaring hatékonyan megállítja a memória elvesztésének folyamatát és az ennek következtében fellépő mentális lelassulást.


A rozmaring igen népszerű gyógy- és fűszernövény. Általánosan használják különféle ételek fűszerezésére kellemes, különleges illata miatt.

A tudósok felfedezték azt is, hogy ez a növény hasznos a demencia és az Alzheimer-betegség kezelésében is.

A Hamletben Shakespeare ezt írta: „Itt egy rozmarin szál, az emlékezetre; kérlek, édes rózsám, hogy jussak eszedbe.” Lehet, hogy ő már tudta, hogy ennek a növénynek milyen jótékony hatása van az agyra.




Mark Moss és tudományos csoportja vizsgálta a rozmaring illóolajának az agyra gyakorolt hatását és néhány meglepő felfedezést tett.

A gyógynövény illata a kognitív funkciókat, pontosabban, a memória megőrzését erősíti. A vizsgálati alanyok, akik részt vettek a vizsgálatban különböző emlékező és vizualizációs feladatokat végeztek. Miközben rozmaringot szagoltattak velük az emlékeik sokkal élénkebbek lettek.

Minden betegnél jelentős javulás mutatkozott az Alzheimer betegség esetén is. - írja a tanulmány.



Nem kell mást tenni, mint szagolgatni a friss növényt vagy az illóolaját naponta. Sokat tehetünk ezzel agyunk fiatalon tartásában.




Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is