Anyukám túrós linzere, a receptet tőle lestem el!



Ajánld ismerőseidnek!





  Ma anyukámra gondolva, ez az isteni túrós linzer jutott az eszembe. A receptet tőle lestem el. 🙂 Káprázatos íze van és nem is nehéz az elkészítése.

HOZZÁVALÓK
Tésztához


35 dkg liszt
10 dkg margarin
10 dkg zsír
10 dkg kristálycukor /ízlés szerint/
2 cs.vaníliás cukor
2 tojássárgája
csipet só
fél cs. sütőpor
kb. 1 evőkanál tejföl
krémhez
1 kg túró
2 tojás +1 / a kenéshez/
kb. 15 dkg cukor /ízlés szerint/
2 cs. vaníliás cukor
1 citrom /héja/
2 dl tejföl
csipet só
2 e. k. zsemlemorzsa





ELKÉSZÍTÉS:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és két egyforma cipót készítünk belőle, majd 20 percig pihentetjük a hűtőben. Addig elkészítjük a túrókrémet. A túrót törjük össze ha nagyon darabos, reszeljük rá a citrom héját, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót is. A tojásokat válasszuk szét, a sárgáját adjuk hozzá a krémhez és a többi hozzávalóval együtt homogénre keverjük.

Közben melegítsük elő a sütőt 170 fokra. A fehérjét /a tésztából kimaradtat is/ verjük keményre és óvatosan adjuk a túrókrémhez. 25 x 37 cm-es tepsi mérete alapján vágjunk 2 db sütőpapírt és egyenként nyújtsuk ki rajta a tésztát.

Az egyiket emeljük a tepsi aljába, szórjuk meg a 2 evőkanál zsemlemorzsával és öntsük rá egyenletesen a krémet. Ezután fedjük be a másik tésztával, több helyen böködjük meg villával, hogy sülés közben a gőz kimenjen belőle. Kenjük meg egy ecset segítségével az elkevert tojással, végül rakjuk a sütőbe és kb. 40 perc alatt süssük aranybarnára ..




Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is