Borzas pite lekvárral – Ezt a süteményt biztosan nem tudja elrontani



Ajánld ismerőseidnek!





  A borzas pite hagyományosan ribizli-lekvárral készül, de ha az nincs éppen otthon, egészen bátran helyettesíthetjük bármilyen más lekvárral is. Mi például előszeretettel készítjük eper- vagy szamócalekvárral.

Hozzávalók:
2 db tojás
200 gramm vaj
fél teáskanál vaníliapor
200 gramm lekvár (ribizli, eper stb.)
50 dkg liszt
25 dkg cukor
egy teáskanál sütőpor




Elkészítése:
Először elkészítjük a tésztát. Egy kisebb edényben a vajat megolvasztjuk, ezalatt összekeverjük a lisztet a sütőporral.
Az olvasztott vajat egy mély edénybe öntjük, majd állandó kevergetés mellett hozzáadjuk a cukrot, a tojásokat és a vaníliaaromát.
Kis adagonként hozzáadjuk a sütőporral összekevert lisztet és összegyúrjuk. Amikor elkészül, két részre osztjuk. Az egyik adagot 1 órára a hűtő fagyasztójába tesszük, a másikat egy előzőleg vajjal kikent formába helyezzük, egyenletesen elsimítva benne. Ezután lekvárral (körülbelül egy centiméter vastagságban) megkenjük.

Kivesszük a második adag tésztát a fagyasztóból és nagylyukú reszelőn ráreszeljük a lekváros tésztára. 200 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
A kész süteményt általában hosszúkás, rombuszalakra szeleteljük, megszórhatjuk porcukorral is, egy biztos, ez a csodás sütemény mindenkinek ízleni fog. Amellett pedig, hogy nagyon ízletes, abszolút nem bonyolult az elkészítése sem. Ha tetszett, érdemes ezt a receptet elmenteni és megosztani a barátokkal, ismerősökkel is. Nekik is biztosan ízleni fog!




Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is