Rizskoch, nem lehet elrontani, de elképesztően finom!



Ajánld ismerőseidnek!





  Lekvárral, vagy málnaszörppel csodás finomság. Ha valami édességre vágysz, próbáld ki ezt a csodás finomságot!
HOZZÁVALÓK:
15 dkg rizs
5 dl tej
1 dl víz
csipet só
1 teáskanál vanília aroma
8 dkg cukor + 2 dkg
2 dkg margarin
fél citrom reszelt héja
3 tojás





ELKÉSZÍTÉS:

A rizst, a tejjel ,a vízzel, a csipet sóval a vaníliával gyakori kevergetés mellet puhára főzöm. Tejbe rizs állagúra, majd a tűzhelyről levéve hozzákeverem a cukrot, a margarint, a citromhéjat és hagyom kihűlni.


Amikor a massza szoba hőmérsékletűre hűlt, hozzákeverem a tojássárgáját , majd a 2 dkg cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét és egy ki vajazott tepsibe öntöm. 170 fokra előmelegített sütőben légkeveréses fokozaton…kb.45 perc alatt készre sütöm.

Tipp: A sütési idő sütőnként változhat, végezzünk tűpróbát, mielőtt kivesszük. Ízlés szerint porcukorral meghintve, lekvárral, málnaszörppel kínáljuk. Elkészítési idő :30 perc+ sütési idő. Jó étvágyat kívánok!

Alexandra Wagensommer receptje




Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is