A megszokott édességek helyett, ma egy csodás finomságot mutatunk, ami remek választás bármilyen alkalomra. A túróval töltött édes sütiket mindenki szereti, érdemes kipróbálni ezt a csodás receptet.
Hozzávalók a tésztához: 9 db nagyobb puffancs lesz belőle:
300 g liszt,
125 g puha vaj,
1 db tojás,
75 g cukor,
fél teáskanál sütőpor,
fél teáskanál só,
60 g tejföl.
Hozzávalók a töltelékhez
300 g tehéntúró,
60 g cukor,
1 tojássárgája,
30 g liszt,
25 – 30 g tejföl,
1 tasak vaníliás cukor
A lekenéshez:
1 tojássárgája,
1 teáskanál tej,
porcukor a kiflik leszórásához
Elkészítés:
Keverjük bele a lisztbe a sütőport, a puha vajat kavarjuk ki a cukorral, használjunk kézi robotgépet. A vajas keverékhez adjuk hozzá a tojást, a sót és a tejfölt és keverjük ki jó krémesre, majd gyorsan dolgozzuk össze a liszttel. Fóliával takarjuk le a tésztát és tegyük hűtőbe 1 órára.
A töltelék elkészítése: a liszt kivételével kavarjuk össze a töltelékhez szükséges hozzávalókat, ha szeretnénk, hogy krémesebb legyen, akkor robotgéppel keverjük ki. Miután jól összekevertük a hozzávalókat, adjunk hozzá a lisztet és azzal is keverjük össze.
Osszuk el a tésztát 9 egyenlő részre. Szórjuk meg liszttel a munkaasztalt, majd nyújtsuk ki egyenként a tésztadarabokat 0,5 cm vastagságúra és 11 cm átmérőjűre, majd tegyünk mindegyik darab tésztára egy jó nagy kanál tölteléket.
A megtöltött kifliket tegyük tepsibe, amit előzőleg kibéleltünk sütőpapírral, majd kenjük le őket a felvert tojássárgájával, amihez hozzáadtunk egy teáskanál tejet. Süssük a kifliket nagyjából 30 percig, 180 fokon. Amikor megsültek, hagyjuk egy kicsit hűlni és szórjuk meg porcukorral. Jó étvágyat!