Kivis szelet



Ajánld ismerőseidnek!





  A tésztához

40 dkg liszt
2 egész tojás
10 dkg porcukor
2 ek. olvasztott méz
5 dkg Rama
1 kk. szódabikarbóna
2 ek. kakaópor
A krémhez

4 dl tej
6 ek. liszt
7 db kivi, turmixolva
15 dkg Rama
15 dkg porcukor
3 db kivi, apróra vagdosva
A mázhoz

3 db tojássárgája
20 dkg porcukor





Elkészítés

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 3 cipót formálunk belőle, kinyújtjuk egyenként és közepes méretű tepsi hátán megsütjük.
A kihűlt lapokat megtöltjük.

A krémet elkészítjük.
A liszttel, a tejjel és a 7db turmixolt kivivel sűrű pépet főzünk, kihűtjük. A Ramát a cukorral habosra keverjük és hozzádolgozzuk a kihűlt krémet.
Az apróra vágott kividarabokat lazán belekeverjük és a lapokat megtöltjük.

Máz:
3 tojássárgát a 20 dkg porcukorral habosra keverjük és a tészta tetejére simítjuk.
A tésztát másnap szeleteljük. 


      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      
Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje