Hozzávalók:
A piskótához:
4 tojás,
15 dkg cukor,
15 dkg liszt,
1 evőkanál kakaópor,
20 ml olaj,
késhegynyi sütőpor
A krémhez:
2 dl tejszín,
15 dkg vaj,
15 dkg csokoládé,
10 dkg cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
1 teáskanál kakaópor,
pár szem magozott befőtt meggy
A díszítéshez:
2-3 dkg olvasztott csokoládé,
meggyszemek
Elkészítése:
A krémhez a hozzávalókat lábosba mérjük és kevergetve addig melegítjük, amíg egynemű krémalapot nem kapunk. Jól behűtjük, majd betöltés előtt habverővel felhabosítjuk. A nagyméretű (gázos) tepsi alját sütőpapírral béleljük, a sütőt 180 fokra melegítjük. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük addig, amíg fényes és még keményebb habot nem kapunk.
Ekkor hozzáadjuk a tojássárgáját és az olajat és újra elkezdjük verni, de csak addig, amíg egynemű nem lesz az egész. Óvatosan beleforgatjuk a lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport és a kakaóport, majd a masszát a formába simítjuk és betoljuk a sütőbe. Sütési idő 10-12 perc. A megsült piskótalapot még melegen egy konyharuha segítségével felcsavarjuk és megvárjuk, amíg teljesen ki nem hűl. Ekkor megtöltjük a krém felével, pár szem meggyel megszórjuk és újra felcsavarjuk. A maradék krémmel bevonjuk a tekercset és jól behűtjük. Szeletelés előtt olvasztott csokoládéval meglocsoljuk a tetejét és kirakjuk meggyszemekkel.