PUDINGOS GRÍZES KEKSZES SÜTI



Ajánld ismerőseidnek!





  Tészta:

70 dkg háztartási keksz

Kakaós krém:

1 csomag csokoládé ízű pudingpor
4 evőkanál cukor
1 evőkanál kakaópor
1/2 l tej
2 evőkanál tejföl
Grízes krém:

1/2 l tej
7 evőkanál gríz
4 evőkanál cukor
2 evőkanál tejföl
Epres krém:

1 csomag eperízű pudingpor
4 evőkanál cukor
1/2 l tej
2 evőkanál tejföl
Csokimáz:

2 dl tejszín
20 dkg étcsoki





A tésztát a háztartási keksz helyettesíti. A 30 x 20 cm-es tepsi aljára teszünk egy sort, erre jön a kakaós krém. A krémre egy sor háztartási keksz kerül ismételten. A kekszre jön a grízes krém, majd a krém tetejére ismét egy sor háztartási keksz. Erre kerül az epres krém, melynek a tetejét szintén egy sor keksszel zárjuk. A keksz tetejére pedig a végén kerül a csokimáz. A kakaós krémhez a pudingokból a cukorból a kakaóporból és a tejből pépet főzünk, majd a tűzről levéve, azonnal belekeverjük a tejfölt. A grízes krémhez a tejet felfőzzük, összekeverjük a grízt a cukorral és kevergetés közben hozzáadjuk a tejhez. Az epres krémhez a pudingból a cukorból a tejből főzünk pudingot. A tűzről levéve belekeverjük a tejfölt. A csokimázhoz a tejszínt felforraljuk és az összeaprított csokoládéra öntjük. Pár percig hagyjuk olvadni, majd addig kevergetjük, míg egyneművé válik. Langyosan tesszük a pudingos kekszes rétegekre és elsimítjuk.

Minczérné Piroska receptje.