HÓLABDATORTA-DÓRI KEDVENCE



Ajánld ismerőseidnek!





  Piskóta:

4 tojás
4 evőkanál cukor
2 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaópor
Krém:

3 dl tej
1 tasak vanília ízű pudingpor
3 – 4 evőkanál cukor
1 tasak vaníliás cukor
5 dkg kókuszreszelék
20 dkg vajas íz
Tetejére:

10 dkg tortabevonó ( lehet ét vagy tej )
1 evőkanál étolaj
Továbbá:

kókuszreszelék









A sütőt 180°C – ra előmelegítjük. Egy 18 – 20 cm – es kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt vágunk. A tojást a cukorral fehéredésig habosítjuk, majd hozzászitáljuk a kakaós lisztet és egy spatulával óvatosan összeforgatjuk. A masszát a formába simítjuk és kb 20 – 25 perc alatt tűpróbáig sütjük.
A krémhez megfőzzük a tejben a pudingport, még forrón hozzákeverjük a cukrokat és a kókuszt, majd ha krém kihűlt kihabosítjuk a lágy vajjal.
A kihűlt piskótát kettévágjuk, a krémből félreteszünk keveset, majd a többivel betöltjük a piskótát. A torta oldalát bekenjük a félretett krémmel és beszórjuk kókuszreszelékkel.
A tetejére gőz felett összeolvasztjuk a csokoládét az olajjal és rásimítjuk a torta tetejére.

Baloghné Kele Judit receptje.