NEVENINCS KRÉMES



Ajánld ismerőseidnek!





  Tészta:
20 dkg liszt
16 dkg margarin
1 tojás sárgája
csipet só
3 evőkanál langyos tej
1/2 csomag sütőpor
3 evőkanál porcukor

Töltelék:
3 evőkanál kakaópor
15 dkg darált dió
4 tojás és a tojásfehérje (ami a tésztából megmaradt)
20 dkg cukor
1 csomag sütőpor

Krém:
1/2 liter tej
2 csomag vanília ízű pudingpor
15 dkg porcukor
15 dkg margarin
A hozzávalókból tésztát készítünk és egy-két órát a hűtőben pihentetjük.

Ketté osztjuk, az egyik lapot tepsiben megsütjük, majd félre tesszük. Ugyan ebbe a tepsibe tesszük a másik kinyújtott lapot, amit megkenünk tetszés szerinti lekvárral. Tojások fehérjéből habot készítünk, félre tesszük. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a diót, amiben elkevertük a kakaóport és a sütőport. Óvatosan összevegyítjük a masszánkat a habbal, majd a lekvárral megkent tésztára öntjük és  egy 35 x 20 centiméteres tepsiben megsütjük 160-170 °C-on. Ha megsült kihűtjük és a következő krémmel kenjük meg: A tejben megfőzzük a pudingot, hűtjük. A porcukrot a margarinnal habosra keverjük, majd a két masszát összevegyítjük. Ezzel a krémmel megkenjük a diós tésztánkat a másik lappal pedig befedjük. Hűtőbe tesszük és másnap szeleteljük. Tetejét porcukorral meghintjük.

Tramita Rita receptje.