20 dkg margarin
1 tojássárgája
10 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
1/2 csomag sütőpor
40 dkg liszt
kevés tej
kakaópor
barack-, vagy bármilyen más ízű lekvár
Kavarjunk habosra a margarint 1 tojássárgájával, 10 dkg porcukorral és a citrom lereszelt héjával. Adjunk hozzá 1/2 csomag sütőporral elkevert 40 dkg lisztet, és gyúrjuk össze egy kevés tejjel. Osszuk 3 részre, melyek közül kettőbe keverjünk kakaót, majd nyújtsuk ki mindegyiket. A tepsit margarinnal kenjük ki.
Az egyik barna tésztát tepsibe téve kenjük meg lekvárral, majd helyezzük rá a fehér tésztát. Ezt is kenjük meg lekvárral, és végül a tetejére tegyük rá a második barna tésztát. Süssük készre 180°C-on. Tálaláskor porcukorral hintsük meg.
Most másfél adagban készítettem, 25 × 39 cm-es tepsiben.
Vass Lászlóné receptje.