Tészta:
70 dkg liszt
15 dkg porcukor
1 tojás
6 evőkanál méz
6 dkg olaj vagy zsír
1 evőkanál szódabikarbóna
pici só
Krém:
1 l tej
12 evőkanál gríz
2-3 csomag vaníliás cukor
20 dkg vaj
porcukor (ízlés szerint)
citromlé (ízlés szerint)
Teteje:
csokimáz
És még:
barack-eper lekvár (tetszés szerint lehet bármilyen)A tészta összes hozzátevőit, a liszt kivételével, egyneművé kavarjuk. Ha ez megvan, akkor beletesszük a lisztet, és egy jó könnyű tésztát kell, hogy kapjunk. A tésztát négy felé osztjuk, 20-25 percet pihentetjük. lisztezett asztalon 25 x 35 cm-es nagyságúra nyújtjuk.
A tepsi hátulját kikenjük zsírral és meglisztezzük. A tésztát rátesszük és előmelegített tepsiben, barnáig sütjük. A további három lapnál nem kell zsírozni és lisztezni a tepsit. Ha a lapokkal megvagyunk, megcsináljuk a krémet. Hagyományos tejbegrízt készítünk az adott hozzávalókból. Körülbelül 20 dkg vajat teszünk bele, hogy krémesebb legyen. Amikor kihűlt a krém, megtöltjük vele a lapokat.
Simondán Erika receptje.