ANIKÓ SZELET



Ajánld ismerőseidnek!




 

Tészta:
30 dkg finomliszt
5 db egész tojás 
15 dkg kristálycukor
1 dl étolaj
1 dl víz
1 csomag sütőpor
2 ek  cukrozatlan kakaópor

Krém:
8 dl tej
2 csomag vaníliás pudingpor
8 ek kristálycukor

Tetejére:
3-4 dl habtejszín ízlés szerint 
1 csomag habfixáló

Szóráshoz:
kakaópor vagy fahéj


Az egész tojásokat a cukorral habosra felverem, majd a vizet és az olajat is hozzáadva tovább keverem.
A lisztben elkeverem a sütőport és alaposan beledolgozom a masszába.
A tepsit kibélelem sütőpapírral és a tészta kb 2/3 részét egyenletesen elterítem benne.
A maradék tésztában elkeverem a kakaóport, majd rákanalazom a tepsiben lévő világos tésztára.
Közben a sütőt 180 fokra előmelegítem és hozzákezdek a krémhez. 
A pudingokat megfőzöm a tejben a cukorral és még forrón elterítem a nyers tésztán.
Az előmelegített sütőben  hőlégkeveréssel kb 25 perc alatt, tűpróbáig sütöm a pudingos tésztát. 
A teljesen kihűlt süteményt a keményre vert tejszínhabbal bevonom és fahéjjal meghintem a tetejét.
A tepsi mérete nálam 20x30 cm. Kissé magas lett így a süti. Lehet picit nagyobb tepsiben is készíteni.