MÁKOS VARÁZS



Ajánld ismerőseidnek!




 


  Kálci receptjei  oldalról való, remek, 10 perc készítést igénylő kevert süti. Bár a sütés kissé hosszú, 60 perc.
Két egyformát még nem láttam. Van akinél az összes mák alulra kerül, van akinél felülre, és van akinél ide is, oda is.
Hát én az utóbbi csoportot erősítem.
Recept:
4 db egész tojás
1 csipet só
125 g porcukor
125 g olvasztott vaj
100 g finomliszt
100 g szemes mák
1/2 citrom reszelt héja
(nálam 1 kk szárított citromhéj)
1/2 liter tej





A tojások sárgáját a porcukorral habosra verem, majd a vajat hozzáadva tovább keverem.
Ezután jöhet bele a liszt. Ezt is beledolgozom, majd a mákot és a citromhéjat szintén.
A tejet is elkeverem benne, végül a kemény tojáshabot is beleforgatom.
Egy 20x30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelek és a masszát beleöntöm. 
A sütőt 160 fokra előmelegítem.
60 perc alatt, alsó - felső sütéssel aranybarnára sütöm.
Kihűlés után szeletelhető.