LEKVÁROS PAPUCS



 
Recept:
50 dkg finomliszt
0,5 kk só
3 ek cukor
2 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 csomag vaníliás cukor
1 egész tojás
10 dkg olvasztott vaj/margarin

Töltelék :
Szilvalekvár

Tetejére :
1 tojás
porcukor

A langyos tejben felfuttatom az élesztőt
1 ek cukorral.
A megszitált lisztben elkeverem a sót, a cukrokat, majd a többi hozzávalóval gyúrni kezdem a tésztát. A vajat gyúrás közben kis adagokban adom hozzá. Jól kidagasztom és duplájára kelesztem, meleg helyen, kb 1 óra alatt.
A megkelt tésztát kb 40x48 cm-es téglalappá nyújtom, és kb 8x8 cm és darabokra vágom fel derelyevágó segítségével.
Egy púpos tk lekvárt helyezek átlósan a tésztába, majd a másik két csücsköt egymásra hajtom. A felső hajtást kissé rányomom a süti oldalára, hogy ne nyíljon ki sütés közben. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem.
Enyhén felvert tojással megkenem és amíg a sütő 190 fokra előmelegszik hagyom a tepsiben kelni.
10-15 perc alatt, légkeverésen aranybarnára sütöm.
Kihűlés után porcukorral megszórom.

      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON