CITROMOS TIRAMISU


Ajánld ismerőseidnek!


 
Print Friendly and PDF  

🍋HOZZÁVALÓK 🍋:

- 3 tojás
- 250 g mascarpone sajt
- 100 g cukor
- 200 ml tejszínhab (krém)
- 2 citrom héja
- 1 citrom leve
- 200 ml erős kávé
- 2 evőkanál citromlikőr (limoncello) választható
- piskóta 
- Kakaópor tetejére 
- Vékony citromszeletek díszítésre


🍋Elkészítése 🍋:

1. Egy tálban válasszuk szét a tojásfehérjét a tojássárgájától. Addig verd a tojássárgáját a cukorral, amíg krémes és halvány nem lesz a keverék.
2. Hozzáadjuk a mascarpone sajtot és citromhéjat a sárgája és a cukor keverékéhez. Addig keverd, amíg sima és homogén állagot nem kapsz.
3. Egy másik tálban addig üsd a tejszínhabot (krémet), amíg puha csúcsokat nem képez.
4. Laza mozdulatokkal keverd a tejszínhabot a mascarpone és a sárgája keverékébe.
5. Ehhez add hozzá a citromlevet és a citromlikőrt (ha használod). Jól keverd össze.
6. Mély tányérban keverd össze az erős kávét egy kis citromhéjjal.
7. Könnyedén mártsd bele piskótákat a főzött kávéba, és tedd egy tál aljára.
8. Önts egy réteget a mascarpone keverékből a süteményekre.
9. Ismételd meg a folyamatot, váltakozó piskótarétegeket és a mascarpone keverék rétegeit, amíg ki nem fogysz a hozzávalókból. Fejezd be egy réteg mascarpone keverékkel a tetején.
10. A tiramisut legalább 4 órára, vagy lehetőleg éjszakára hűtsük, hogy az ízek összeolvadjanak, és a desszert beálljon.
11. Tálalás előtt szórj kakaóport a felső rétegre, és díszítsd vékony citromkarikákkal.

Eredeti recept Grandma’s Homemade Recipes Fb fordítása


Több mint 500 teljes recept a 
Fincsi Receptek  Instagram oldalon