Ajánld ismerőseidnek!
világ egyik legfinomabb tortája. Amikor megsütöttem percek alatt elkapkodta a család.
Hozzávalók 3 laphoz:
6 tojásfehérje
6 kanál cukor
2 és fél kanál liszt
150 gramm mogyoró vagy darált dió
Hozzávalók a sárgakrémhez:
10 tojássárga
10 kanál cukor
3 evőkanál liszt vagy kukoricakeményítő
20 gramm vaníliás cukor
340 ml tej
170 gramm vaj
1 vanília esszencia
Hozzávalók a ropogós krémhez:
200 gramm + 4 kanál karamelizált cukor
130 gramm mogyoró vagy őrölt dió
200 ml folyékony habtejszín
A díszítéshez:
Mogyoró vagy dió
tejszínhab
karamelizált cukordarabkák
A lap elkészítése:
A mennyiségek 3 lapra vannak számítva, de mivel külön fogjuk megsütni őket egy laphoz ennyi jár: 2 tojásfehérje, 2 kanál cukor fél kanál liszt, 50 gramm mogyoró vagy dió. A tojásfehérjéket jól felverjük, apránként hozzáadjuk a cukrot és addig verjük amíg homogén lesz. Ekkor elkezdjük hozzáadni a lisztet majd a mogyorót. Egy 20 cm átmérőjű tepsibe tesszük, körülbelül 25 percig sütjük. A többi lapot is ugyanúgy elkészítsük.
A sárgakrém elkészítése:
A tojássárgákat egy közepes nagyságú edénybe tesszük, majd a tűzhelyen kis lángon elkezdjük összekeverni a cukorral, liszttel majd hozzáadjuk a vaníliáscukrot és végül a tejet.
Addig főzzük amíg kemény és homogén lesz a krém. Hűlni hagyjuk.
Ha a krém kihűlt, hozzáadjuk a felhabosított vajat apránként.