Hozzávalók:
90 dkg liszt
2 db tojás
250 ml natúr joghurt
40 dkg vaj vagy margarin
5 mk. só
1 kk. cukor
17 gr instant élesztő
A tetejére:
1 db felvert tojás
15 dkg reszelt sajt
90 dkg liszt
2 db tojás
250 ml natúr joghurt
40 dkg vaj vagy margarin
5 mk. só
1 kk. cukor
17 gr instant élesztő
A tetejére:
1 db felvert tojás
15 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
Egy tálban a lisztet ,sót ,cukrot összekeverjük,a két tojást felverjük és hozzáadjuk.
A vajat vagy margarint a mikróban felolvasztjuk langyosra és a joghurtot is langyosra melegítjük .
A langyos joghurtba keverjük az élesztőt.
A lisztes keverékhez adjuk és a margarint is és jól összedolgozzuk.
Fél órát kelesztjük,majd háromszor hajtogatjuk.
Negyed óra elteltével ismét hajtogatjuk.
A tetejét az 1 db felvert tojással lekenjük,(szezámmaggal vagy reszelt sajttal is megszórhatjuk),pogácsaszaggatóval kiszúrjuk és 180 fokra melegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.